Инна Ефтимова аут от финала на 100 метра, оправда се с травма

снимка: lap.bg

Нашата Инна Ефтимова отпадна след полуфиналите на 100 м на европейското първенство в Берлин. Спринтьорката се класира седма в пресявката си с 11.52 сек (+0.1 м/сек) и остана далеч от финалната осмица, която се затвори на 11.16 сек от Карол Захи (Фр).

Ефтимова сподели, че е получила болка в лявото бедро по време на загряването преди полуфиналното бягане. Най-бърза в подхода към финала на 100 м при жените беше Дина Ейшър Смит (Вбр) – 10.93 сек (+0.2 м/сек). В серията на британката и Джина Люкенкемпер (Гер) слезе под 11 сек – 10.98 сек. Защитаващата титлата си Дафне Схипърс (Хол) спечели полуфинала си с 11.05 сек (+0.3 м/сек). 

„Имам проблем. Още на загрявката усетих едно дърпане в бедрото на левия крак, което не премина, дори стана по-притеснително", сподели Ефтимова след полуфинала си. И добави: Бягах с болкоуспокоителни и замразяващ спрей. В спринта трудно се получават нещата, дори с най-малкия проблем. Наистина се надявам да не е нещо сериозно. Сега със Симоне (б.а. физиотерапевтът на отбора ни Симоне Колио) ще видим какво е положението и се надявам да не е нищо сериозно. Имам два дни до сериите на 200 м и дано болката да е просто от натоварване. В никакъв не се предавам и ще се опитам всичко възможно да направим, за да мога да стартирам. Има цели два дни и дано всичко да се оправи до тогава. Нямам представа от какво може да е болката. Усетих неразположение, което продължи през цялото време и бях в дискомфорт. До последно се чудех дали да стартирам, но бягането сега ми дава поне някакво спокойствие, че не стана по-зле. Със сигурност ще дойда, ще загрея и ще се пробвам да бягам. На 200 м е друго – там скоростта не е толкова сериозна и щом сега не стане по-сериозно положението, се надявам да не е толквоа сериозно".