Има ли виновни доктори за състоянието на Шумахер?

снимка: Guliver/Getty Images

Нови интересни разкрития се появиха в немските медии относно тежкото състояние на Михаел Шумахер. Както е известно Шуми претърпя тежък инцидент на 29 декември 2013 година.

Трагедията със световно известния пилот се разви по време на зимната ваканция на германеца. Тогава той удари главата си тежко в камък и до днес лежи в кома.

Напоследък изникват все повече версии относно инцидента. Една, от които е на немското списание "Щерн" и гласи, че основата вина за състоянието на световния шампион имат лекарите.

Докторите дошли на произшествието преценили, че травмата на Шумахер не е толкова сериозна и транспортирали пилота до местната болница за операция.

Когато лекарите намерили Шумахер, той бил с отворени очи и все още можел да говори, което е довело до грешната им преценка. Медицинските лица не могли да определят реалното състояние на пациента, което било от изключителна важност.

Специализираната клиника в Гренобъл, където в момента лежи Шуми, трябвало да приеме 7-кратния световен шампион още в самия ден на инцидента. Специалисти вярват, че по-бързата намеса е щяла да предотврати до голяма степен сегашното тежко състояние на пилота.

"Ако спасителния отряд бе пристигнал минути по-късно, можеше това да е краят. Състоянието на толкова лоши трамви се подобряват, когато операцията се осъществи от висококвалифицирани специалисти най-късно час след инцидента," написа списание "Щерн"

Друга грешка, която визират от германските медии е фактът, че Шумахер бил без система за изкуствено дишане, след като лекарите го качили на хеликоптера за спешни случаи.

Мениджърът на Шумахер Забине Кем, която говори пред медиите главно за неговото състоянието , не потвърди написаното от "Щерн".

Междувременно ски екипировката на спортиста бе изпратена на близките му. Това включва и каската на Михаел,брутално потрошена на три части.

Състоянието на Шуми все още остава критично за живота му. Той лежи вече почти половин година в болница при постоянно наблюдение.