Има ли кой да спре Байерн в Германия - какво показват коефициентите?

Един от често срещаните въпроси в немската Бундес лига, са обвързани именно с това – Байерн и всички останали. От една страна не е трудно да открием, че бившият шампион в Шампионска лига се доказа като особен фактор и елемент в европейския футбол, но по-важното е, че дори той може да срещне по-сериозен опонент в едно отворено първенство.

Стане ли въпрос за немското първенство, ситуацията става далеч по-различна. Ето защо и брандове като BET365 от България вече са го поставили като потенциален фаворит за новия сезон. Достатъчно е да разгледате спортната секция с дългосрочни залози на този оператор и да видите, че позитивите наистина са в полза на този тим.

Ако все още не знаете какво е дългосрочен залог, нека обясним много бързо – това е прогноза, която правите в началото на сезона – това е най-честата практика – и след това спокойно се наслаждавате на играта и не сте обвързани с представянето на всички срещи или следенето на точките. Най-честият пазар е кой точно отбор ще стане победител в едно първенство, кой ще вземе награди като „Златна обувка“ или „Златна топка“ и много други. Идеята обаче е, че правите прогнозата в началото и ако се окажете прав, коефициентът се променя, като автоматично повишава и вашата печалба, но пък ще имате цяла година да чакате края на сезона – понякога това може да отнеме и по-малко време.

Проблемът за немското първенство е, че през последните няколко години има един изявен лидер – абсолютен хегемон, който не позволява на никой да излезе от неговата сянка. Байерн не е просто владетел, той е империята, която унищожава всички мечти и осъзнаваме, че най-вероятно това звучи прехвалено, но нека обърнем внимание на фактите.

За периода от 2020 до 2015 г. ще открием, че има само един шампион в това първенство, като второто място се оказва далеч по-вълнуващо и приятно, особено след като открием, че наистина има достатъчно интересни предложения. Не трябва да се изненадваме и от някои други особени факти. Ако разгледаме коефициентите, шансовете от букмейкър като посочения, също са в полза на този играч. Нещо притеснително е, че всички нареждащи се на следващите позиции като кандидати за шампиони, са с доста ниски шансове.

Една от причините е, че вторият най-силен отбор с потенциалната звезда в тима – Ерлинг Холанд, получава коефициент от 7.00, който определено не работи в тяхна полза. На трето място в класацията се нарежда още една изненада – отборът на Лайпциг. Последният с някакви по-разумни шансове може да се смята Байер Леверкузен, докато следващият потенциален победител се нарежда в сферата на научната фантастика. Волфсбург може да се смята за отбор, който вече няма никакви шансове, особено след като получава коефициент от 51.00 и ще откриете, че това ще е доста смела прогноза.

Интересното обаче е, че мнозина продължават да се чудят как така продължава тази приказка толкова дълго. Отговорите са много и най-различни. Някои фенове смятат, че спонсорите са твърде много, други са убедени, че екипът и вниманието на Нагелсман е като никое друго до този момент.

Впрочем и предишните мениджъри са дали своя дан за толкова доброто представяне, но днес, както и да го погледнем, немският фаворит за победител продължава да е същият. Може да не сме съгласни или да не искаме да го повярваме, но това са основните факти. Байерн не просто инвестира в школа, не просто разполага с добри скаути, но и възпитаниците му в много отношения не са просто наемници закупени през следващия трансферен прозорец, повечето таланти получават шанс да се изградят и това се отплаща, като дори се забелязва.

Един от големите недостатъци е, че феновете чакаха повече от една титла в Шампионска лига, следователно летвата е вдигната високо и в новия сезон ще се следи с внимание едно друго първенство, а не немското. Ако вярваме на букмейкърите, тук няма никакви шансове за противодействие, ако обаче имате друг поглед над нещата, може би е доброто време, да направите качествената инвестиция, особено след като всичко върви много напред в правилната посока.