Илиана Раева с интересни разкрития за Мария Гигова и Ина Ананиева

снимка: фейсбук

Илиана Раева разкри, че по време на Световната купа по художествена гимнастика в София от 5 до 7 май ще бъде паралелно наблегнато на 2 събития.

На 5 май откриването ще бъде свързано със 70-годишния юбилей на Мария Гигова, а в неделя ще има официално изпращане на Ина Ананиева, която прекрати треньорска дейност.

"За седма година България е домакин на Sofia World Cup - международен турнир по художествена гимнастика. Много сме щастливи, че можем да го организираме. Главен съдия на турнира ще е Мария Петрова. Радвам се, че пристигат най-силните индивидуални гимнастички. И най-силните ансамбли. Основните ни и силни конкуренти. За съжаление само Италия няма да дойде, това като че ли вече е традиция, след първото им несполучливо участие," обясни Раева. "Тази година ще има приз Кралица на световната купа, която ще получи страхотна купа и много подаръци. На финалите нашите златни момичета ще наградят, надяваме се нашия нов отбор, с медалите. Християна Тодорова ще направи дебюта си на международния турнир, който започва във вторник," разкри още тя.

На Световната купа ще бъдат представени 28 държави, ще участват 51 гимнастички на индивидуално и 9 ансамбъла.