Играч ще взима 5 пъти по-малко само заради ЦСКА

ЦСКА е на път да се подсили с класен нападател, научи „Меридиан Мач". Неговото име е Ахмед Абдел-Захер - 28-годишен египтянин, който е собственост на местния гранд Ал Ахли.

Са­мият играч е откри­тие на Стойчо Мла­денов от времето, когато треньорът водеше местния ЕНППИ. Само за да дойде на „Българска ар­мия", Ел-Захер е го­тов да намали зап­латата си близо 5 пъти. За момента в Ал Ахли той полу­чава по 50 000 дола­ра на месец, докато в ЦСКА таванът е 15 000 лева или около 9000 долара.

Има и още нещо, което засилва еги­петския национал към България. Той е в конфликт с ръко­водството на своя клуб и единственият шанс да играе, е да подпише с ЦСКА, тъй като от Ал Ахли не желаят да го пра­щат в свой конку­рент от местното първенство.

Ако той подпише с „черве­ните" при следващ трансфер, настоящият отбор на Ел-Захер ще вземе 90% от трансферната су­ма, което е доста изкушаващо.

Ако все пак от Ал Ахли не пуснат своя нападател, ЦСКА има резервен вари­ант, който също е африканец. Става въпрос за национала на Кабо Верде Жорже Сантос до Росарио, по-известен като Рамбе.

Той е собстве­ност на Беленензеш, но играе под наем във втородивизионния Фарензе, където в 14 мача той е отбелязал 10 гола, пише вестник "Меридиан Мач".