И новият болид на Лотус видя бял свят

снимка: LotusF1Team

Новият болид на Лотус Е22 най-накрая бе показан официално на публичността във Формула 1, като това стана по време на вторите предсезонни тестове във Формула 1 на пистата в Бахрейн.

Отборът, базиран в Енстоун, е последният от 11-те участници в сезон 2014 на Кралските гонки, който разкрива возилото си за предстоящата кампания. Поради забавяне в изготвянето на болида Лотус пропусна първите 4-дневни тестове в Херес, Испания.

Първи Ромен Грожан има възможност да изпробва новата кола на екипа в истинска тестова обстановка, въпреки че новият му съотборник Пастор Малдонадо вече направи 100-километрова демонстрация на трасето в Херес по-рано през този месец.

Е22 също е с извит надолу нос, за да покрие новите изисквания на ФИА, като именно той не можа да мине от първия път краш-тестовете, което забави представянето на болида. С идването на бял свят на возилото приключва период на сериозни промени в Лотус, които се разделиха със звездата си Кими Райконен (той подписа с Ферари), а отборният директор Ерик Булие напусна, за да заеме поста на състезателен директор в МакЛарън.