Хубчев с куп изненади в състава на България

Националният селекционер Петър Хубчев обяви и списъка с играчите от родното първенство за старта ни в новия турнир Лигата на нациите. Първо гостуваме в Любляна на Словения на 6 септември от 21:45 часа),  на 9 септември  от 19 часа в София приемаме Норвегия.

Голямата изненада в състава е присъствието на Светослав Ковачев от Дунав. За сефте е повикан и друг играч - Иван Горанов от Левски, а вратарят на Локо (Пд) Мартин Луков също е в държавния тим, макар че допуска доста голове. Най-много са играчите от ЦСКА - петима, след това от Берое - трима. Този път в разширения състав място намери и състезател на Лудогорец - това е бившият цесекар Антон Недялков.

Има обаче и проблем пред Хубчев. Нападателят Спас Делев, който е футболист на полския Погон, е с контузия и пропуска двубоите. Селекционерът няма да вика негов заместник.

Повиквателни за първите мачове от новосформирания турнир получиха следните играчи

От българското първенство:
Вратари: Мартин Луков (Локо Пд), Благой Макенджиев (Черно море)
Защитници: Ангел Лясков (ЦСКА), Николай Бодуров (ЦСКА), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА), Иван Горанов (Левски), Антон Недялков (Лудогорец)
Полузащитници: Мартин Райнов (Берое), Александър Цветков (Берое), Борислав Цонев (Берое), Кристиян Малинов (ЦСКА), Тодор Неделев (Ботев), Галин Иванов (Славия), Светослав Ковачев (Дунав)
Нападатели: Кирил Десподов (ЦСКА) и Радослав Василев (Черно море)

От чужбина:
Пламен Илиев (Астра, Румъния)
Васил Божиков (Слован Братислава, Словакия)
Страхил Попов (Касъмпаша, Турция)
Георги Костадинов (Арсенал Тула, Русия)
Симеон Славчев (Карабах, Азербайджан)
Спас Делев (Погон, Полша), отпада
Ивелин Попов (Спартак Москва, Русия)
Божидар Краев (Мидтиланд, Дания)