Десподов: Модата не ми пречи на футбола

Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов бе награден за играч №1 в шестия кръг в Първа лига, след като отбеляза два гола при победата над Верея с 4:0. Талантът на "червените" заяви, че не знае да има интерес от други отбори към него и е фокусиран единствено върху мачовете на отбора и представянето му.

"Не знам дали има интерес от други отбори. Пишат се разни неща, но не знам дали е така. Фокусирам се върху мачовете. Г-н Хубчев вика доста млади играчи. Това е похвално. От нашия отбор има дебютант. Националният отбор има доста големи шансове. Когато играеш за България, стимулът е един. Няма друг стимул.

Всички знаят, че Ботев играе доста грамотен футбол. Има доста технични футболисти. Там играем трудно. Няма да е лесен мач. Но ако играем нашата игра, няма да имаме проблем", започна футболистът.

Той бе попитан и дали изявите му на модния подиум пречат на представянето му на терена и как му се отразява това, че отнася доста похвали.

"Модната линия не е моя, просто правя реклама. Не мисля, че ми пречи на футбола. Не се занимавам професионално и не го правя за пари. Един час, 10 минути... просто помагам на приятел.

Патил съм си вече от това нещо. Не мисля, че ще го направя втори път. Не мисля, че ще започна да летя от хвалби от други хора. Знам какво искам, какви са моите мечти. Това няма да ми пречи. Няма да стъпвам на 10 сантиметра от земята.

Изпатих си, когато бях резерва 10 мача. Тогава също не се съгласявах, че се правя на футболист, но имаше заблуда, че няма да ме извадят от титулярния състав. Извадиха ме. После чакаш шанса.

Спрях да се обаждам. Концентрирах се върху тренировките. Тогава разговарях със Стамен Белчев и той ми каза: "Ще ти дам шанс."

Но Манолев играеше силно. После се контузи. Аз влязох и за шест мача вкарах 6 гола. После треньорът иска, не иска трябва да те пуска", каза талантът, който коментира, че не всеки път може да играе на върха на възможностите си.

"Ако всеки мач вкарвам по два гола и правя по две асистенции, нямаше да съм тук. Иначе конкуренцията е доста силна. Не само от Лудогорец, а от Левски и Берое. Левски е с 16 точки, ние сме зад тях. Лудогорец е зад нас.

Не мисля, че сме прегаряли. По-скоро имаме играчи, които влизат малко по-грубо. Не искам да коментирам дали картоните са заслужени или не" завърши Десподов.