Хубчев разкри за новия договор и обяви целта пред "лъвовете"

снимка: lap.bg

Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев разкри, че е подписал нов договор с Българския футболен съюз. Контрактът ще го задържи начело на "лъвовете" още две години. Бившият треньор на Берое заяви, че не са му поставени никакви цели, но той е пределно амбициран тимът ни да се класира на Евро 2020. Хубчев заяви, че ще играе контроли във всеки възможен момент. Това ще се случи и на 13 ноември в Лисабон, когато "лъвовете" ще премерят сили с класиралия се на световното първенство в Русия отбор на Саудитска Арабия.

"Да, подписах нов договор. Споразумението е за срок от две години. Не съм искал гаранции, че ще го изпълня докрай. Има определени точки, според които и двете страни могат да реагират в определени ситуации. Някои от условията дори не сме ги коментирали. Най-много настоявах за това във всеки един възможен момент да играем контроли. Цел не ми е поставена от никого, но отсега ви казвам, че с цената на всичко ще трябва да опитаме да се класираме на Европейското първенство през 2020 година", заяви амбицираният Хубчев.

"Няма да експериментираме в предстоящата контрола със Саудитска Арабия. Вярваме на тези момчета, които викахме до момента и които ще продължим да викаме. Дано тези, които визирах, че не се държат професионално, са го разбрали. Това най-лесно се вижда от нас по време на тренировките и мачовете. Предстоящата контрола е напълно възможно да бъде последен шанс за всеки един от повиканите", предупреди селекционерът на България.