Хубчев нападна Лечков: 3 пъти го помолих за 10 контроли

Националният селекционер на България Петър Хубчев сподели своите очаквания пред утрешната контрола на "трикольорите" с Казахстан.

"Лека травма - само един човек има. Леки травми, които непрекъснато съпътстват работата ни, винаги има. Ако играем всеки месец по две контроли, ще продължим да правим експеримента. Бяхме наясно, че няма да пасне цялата система срещу Босна, но отделни елементи искахме да видим. Това е един от вариантите ни. Няма гаранция, че ще експериментираме и утре същите неща. Ще търсим други експерименти сигурно. Горе-долу имаме представа за силата и схемата на отбора ни. Искаме да видим обаче нещо, което може да ни направи по-силни".

"Дълго време, в 95% от мачовете, не излизахме като фаворити досега. Но предстоящите срещи от Лигата на нациите ни подсказват, че трябва да опитаме тези нови неща. Запознахме се с Казахстан чрез последния им мач. Станимир Стоилов обича да изпипва в детайли. Видя се, че отборът е много добре подреден тактически, много агресивен. Не е изненада, че те са добре построен отбор. Промени ще има, но не чак толкова много. Ще зависи от моментното състояние. Прочетох какво казва Мъри на пресконференцията си. Той казва каквото мисли. Ако е искрен, той също го е видял, трябва отборен дух, себераздаване. Най-радостното за мен е, че чувствам отношението на футболистите."

"Приятелски мач е, невинаги резултатът е най-важен. Малките елементи са тези, които ще търсим. Кой е фаворит и кой - не. От това, което видях от Казахстан срещу Унгария, ми е трудно да определя фаворита. Вярвам в момчетата и се опитваме да правим все по-добър отбор".

"Три пъти помолих Лечков да ни направи десетина контроли, но вече няма официални дати. Това не е клубен отбор. Ние разчитаме на по-голямото футболно майсторство и умение на момчетата, които са тук. Благодарен съм, че от БФС уредиха тези две контроли. Опитваме се да направим поне още една контрола, но това е въпрос на суперщастливо събитие", сподели Петър Хубчев.