Хубчев: Можем да се класираме, момчетата са готови на всичко

Селекционерът на България Петър Хубчев даде официална пресконференция преди двубоя на "трикольорите" срещу Черна гора. Наставникът коментира предстоящия двубой, както и контузените Кирил Десподов и Пламен Илиев.

"Не съм доволен от физическото състояние, има хора, които са в добра форма, но има и хора с потенциал, но за 3-4 дни няма как да работим по нея. Контузиите... няма отбор, който да няма контузени, не е само Пламен, 4-5 човека дойдоха с оплаквания, къде сериозни, къде не толкова, тези момчета са ми важни и ценни, те са готови да дадат всичко и да минат определена граница за този отбор. Всяка контузия влияе, това трябва да ни мотивира, а не да ни обезсърчава, затова сме и толкова хора. Аз разчитам на отбора, за мен е важен отборът", каза Хубчев.

"Футболистите повярваха, че нямаме големи имена, но с много работа и постоянство ще стане, той не е първият, който дава такова мнение", сподели селекционерът по повод изказването на Велко Батрович от Етър, който даде мнение, че Черна гора е по-добрият отбор.

"Почти всички са на мнение, че всички тимове имат шансове, аз се присъединявам към това мнение, не ни успокоява отсъствието на големите звезди на Черна гора, но това го има и при нас - контузиите. Ние подсказахме, че имаме потенциал, не сме доказали, че успяваме да се справим с отбори от нашата черга. Всяка една точка или гол може да се окаже решителен накрая при такава равностойна група, какво по-добро от 6 точки, ако успеем, трябва постоянство и в печеленено на точки", каза още героят от САЩ94.

България посреща Черна гора утре в 19 часа. Двубоят ще бъде първи за двата тима от квалификациите за Евро 2020. В друг мач от потика Англия приема Чехия. Косово почива.