Хърн обяви: AJ и Уайлдър ще се бият до края на годината

снимка: twitter.com

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, обяви голяма новина още на ринга след победата на британеца над Джоузеф Паркър. Той каза, че мегасблъсъкът, който всички фенове на бокса очакват - между Ей Джей и Дионтей Уайлдър, ще се състои до края на 2018 година. Хърн не се нагърби с точна прогноза за датата, но потвърди, че обединителен мач за всички пояси ще има. 

"Мисля, че този мач трябва да се случи до края на 2018 година. В противен случай ще имаме проблеми. Мисля, че подобен двубой е възможно да се осъществи през лятото или по-късно. Можех да бъда и по-категоричен с дата за евентуалния мач, ако двамата не бяха толкова зловещи и непредсказуеми. Именно заради това уреждането на срещата може да отнеме повече време, макара да изглежда лесно отвън", коментира Хърн.

Веднага след успеха си с единодушно съдийско решение, Джошуа предизвика големия си съперник и носител на пояса на Световния боксов съвет - Дионтей Уайлдър. "Хайде, бейби, да го направим!", изкрещя на микрофона британецът пред близо 80 000 зрители на "Принсипалити" в Кардиф. От своя страна, американецът му отговори в "Инстаграм", че приема предизвикателството на 100%. 

32-годишният Уайлдър има невероятните 40 победи от 40 мача, като 39 от тях са с нокаут. Той няма търпение да се изправи срещу 4 години по-младия Джошуа. Ей Джей записа 21-а победа от 21 мача срещу Паркър, като 20 от тях са с нокаут.