AJ предизвика Уайлдър на ринга, той прие в "Инстаграм"! (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Новият обединен шампион в тежка категория Антъни Джошуа най-сетне се осмели да предизвика големия си конкурент за поясите Дионтей Уайлдър. Късно снощи британският боксьор надви Джоузеф Паркър след съдийско решение пред почти 80 000 зрители на "Принсипалити" в Кардиф, а след сблъсъка грабна микрофона и изкрещя към Уайлдър: "Хайде, бейби, да го направим!".

"Запомнете, че аз съм обединеният световен шампион в тежка категория. В тези 21 професионални мача имам шест, които са били за титла. Не вярвам изобщо на еуфорията около Уайлдър, не мога да говоря предварително, защото за такъв мач трябва моят екип да седне да преговаря с неговия и тогава ще видим какво ще се случи", каза развълнуваният Джошуа.

"Ние имаме супер силни шампиони, ние, британците. През всичките тези години британските боксьори трябваше да ходят в Америка. Ще останем тук, можем да го направим на “Уембли” или в Кардиф. Уайлдър или Фюри - един от тях искам да е следващият ми съперник. Толкова много хора от различни места ни събра заедно тук спортът, нека вдъхваме енергия у хората", завърши британецът.

Така той постави основите на нова битка, която ще се окаже най-великата в съвременния бокс. Тя ще заложи на масата всички 5 титли в тежка категория. От снощи Джошуа спечели пояса на WBO, който бе притежание на Паркър, и го добави към своите титли на IBF, IBO и WBA. Уайлдър пък държи колана на WBC. Ако има мач между двамата, то ще бъде отреден първият неоспорим шампион от Ленъкс Люис през 1999 г.

Уайлдър не се свени да приеме предизвикателството веднага. Той пусна клип в "Инстаграм", в който отговори на Ей Джей: "Какво ограбване... УОУ! Джоузеф Паркър, ти свърши страхотна работа, братко. Мили Боже, не се извинявай. Ти не направи нищо грешно срещу шампиона. 

"Антъни Джошуа, примемам на 100%!", заяви Уайлдър, който чакаше това предизвикателство вече почти две години.

Вижте отговора на Уайлдър ТУК!