Хърн избухна: Уайлдър иска 7 милиона, а аз 28 см пенис

Промоутъра Еди Хърн отговори на някои от последните изказвания на световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър. Британският мениджър прави всичко възможно, за да организира мач между “Бронзовия бомбардировач” и своя клиент Дилиън Уайт на 3 февруари в Лондон. Той предложи на Уайлдър (38-0, 37 с нокаут) гарантиран хонорар в размер 3 млн. долара и процент от телевизионните права за САЩ, за да се бие с Уайт. Уайлдър не проявява особен интерес към такъв двубой, но е готов да се качи на ринга, ако Хърн удвои офертата си.

“Този мач ще се случи, когато Еди Хърн вдигне цената. Ако той може да извади между 7-10 млн. долара, без значение дали от собствения си джоб или не, тогава ще говорим. Аз не изпитвам нужда да се бия с Уайт, те го искат.”, заяви Уайлдър пред BoxingScene.com.

Хърн е готов да направи по-добро предложение на Уайлдър, за да се бие с Уайт, но даде да се разбере, че това няма да са 7 млн. долара.“ Tой иска 7 милиона, а аз искам 28-сантиметров пенис – това няма как да стане… това е истината. Какво мога да кажа на Уайлдър. Ние му предложихме 3 млн.  долара. Офертата е 3 млн. долара плюс телевизионните права за Щатите – така че може би около $ 4 млн. На какво основание той реши, че трябва да получи 7 милиона”, заяви Хърн пред IFL TV.

“Ние се занимаваме с бизнес. Аз знам колко пари има в тази битка – няма нужда някой да ми казва. Ние ще подобрим нашето предложение, за да се опитаме да организираме срещата. Това обаче няма да са 7 милиона или близка до тази сума, но ще подобрим офертата си.

Ако Уайлдър победи Дилиън Уайт, неговата стойност за битката с Джошуа и печалбата му от нея вероятно ще се увеличи с 10 или 15%, така че може да достигне до 7-10 милиона долара. Двубоят с Джошуе е неизбежен, ако той запази колана си. Ако той победи Дилиан Уайт, сблъсъкът ще бъде голям. Но аз мисля, че Уайт ще го победи”, завърши Еди Хърн, цитиран от Спортал.