Христо Сираков за Sporta.bg: Мачът ми с Матю Стивънс беше кръщене в снукъра

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Христо Сираков направи „кръщенето“ си в снукъра с мача срещу един от най-големите майстори в настоящето и близкото минало Матю Стивънс. Това се случи по време на турнира PTC Victoria Bulgaria Open в зала „Универсиада“.

Оттогава досега Сираков развива все повече уменията си около зеленото сукно и играе с далеч повече самочувствие срещу българските състезатели. Той е на полуфинал за втори пореден път на турнира от българската ранкинг система.

Вижте какво сподели Христо Сираков за Sporta.bg преди началото на полуфиналния му сблъсък с Братислав Кръстев.

„Напрегнат съм, защото не играя хубаво. Въобще не съм доволен от представянето си, играя слабо и имам късмет, че съм достигнал дотук. Не знам защо така се е получило, не ми върви подготовката преди началото на турнира.

09371504-fcb4-1eab-f602-092d1882742b

Иначе залата е много добра, масите са отлични. Естествено, има малки проблеми, но те са съвсем незначителни.

От мача ми с Матю Стивънс си вдигнах нивото, защото почнах да се предствям по-силно, да добивам самочувствие срещу българските състезатели. Онзи мач ми беше кръщенето в снукъра, просто видях как играе един страхотен играч, за когото мачът бе просто като пиене на кафе. Той не се притесняваше изобщо.

f9efa7eb-ac46-6b06-f759-c95f58c43e0b

Това ми е втори полуфинал, миналият турнир отново играх с Брандо и загубих, защото той просто игра много добре. Отново бяхме същите полуфиналисти.

Новата зала е страхотна за снукъра, защото турнирът върви много бързо на шест маси, няма забавиния. Нямам оплаквания, естествено, че ще става все по-добре“, завърши Сираков пред Sporta.bg

7b7888af-f207-3280-4c45-664cb2a96f9d

Проверете знанията си за любимия спорт в най-новата ни рубрика “Снукър Експерт“

Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!