Ракетата чака с нетърпение турнира "Шампион на шампионите"

снимка: SPORTA.BG

Настоящият световен шампион Рони О'Съливан вярва, че предстоящият турнир "Шампион на шампионите" в Ковънтри ще бъде невероятно състезание между най-добрите играчи на света.

През тази година първенството се завръща в "Рико Арена" в Ковънтри, а още в първия кръг световният шампион ще се изправи срещу №13 в света Марк Дейвис, който до момента показва доста колеблива форма.

Самата надпревара се е провеждала два пъти до момента - през 1978 и 1980 години.

Това обаче не е единственият страхотен сблъсък в началото, като един срещу друг ще играят още и Марк Селби и Шон Мърфи. Джон Хигинс пък ще мери сили със Стивън Магуайър. Турнирът почва на 19-и ноември.

"Нямам търпение да играя в шампионата на Шампионите, който е в Ковънтри тази година. Винаги е интересно да играеш в нов турнир на ново място", коментира световният първенец в навечерието на възродената надпревара.

"Всеки, който ще играе на този турнир, е победител и е хубаво, че шампионът ще вземе 100 хиляди паунда. Би трябвало да се получи много хубав и конкурентен шампионат. Сигурен съм, че всички ще покажат максимума от възможностите си на масата.

Напоследък играх на няколко турнира и се наслаждавам на играта, но може да е много дразнещо това, че понякога не играя толкова добре, особено като знам, че мога да се справя по-добре.

Нямам търпение турнира да почне и да премеря сили с най-добрите в света. Ще се получи силен турни", сподели още Ракетата.