Хьофъл-Рийш и националния отбор номер 1 в Германия

снимка: Die Welt

Олимпийската шампиона в алпийската суперкомбинация от Сочи 2014 Мария Хьофъл-Рийш и европейският шампион по хвърляне на диск Роберт Хартинг бяха определени за Спортист номер 1 на Германия при жените и мъжете за изминаващата година.

Хартинг не е изненадващ победител, защото за трети пореден път печели отличието, предвид тоталната си доминация в сектора и в тази дисциплина от леката атлетика. Хьофъл-Рийш, която след края на миналия сезон прекрати активната си кариера, печели приза за втори път след 2010-та година.

Хартинг е звезда в своя спорт, въпреки че хвърлянето на диск не е сред комерсиалните и популярни дисциплини. Той е всеизвестен със своите начини да отпразнува победите си в сектора – разкъсвайки екипа си, тичайки с германски флаг по пистата за спринт и поставяйки талисмана на въпросното състезание на раменете си.

Сезонът за Хартинг беше добър, след като той спечели пета последователна европейска титла на континенталния шампионат в Цюрих през август.

Хьофъл-Рийш се оттегли от алпийските ски с 27 победи на сметката си, един голям Кристален глобус през 2011-та година, три олимпийски титли и два златни медала от световни първенства. Хьофъл-Рийш, която прекрати състезателната си кариера през март, спечели две отличия на Олимпиадата в Сочи. Освен титлата в суперкомбинацията, тя взе и сребро в супергигантския слалом. Хьофъл-Рийш също така завърши сезона в Световната купа и като номер 1 в дисциплината спускане.

Германският национален отбор по футбол очаквано стана Отбор на годината в страната след спечелената световна титла на Мондиал 2014 в Бразилия.