Хицфелд: Сега сме по-силни отпреди

снимка: БТА/AP

Швейцарският национален отбор се е развил доста и е по-добър от този, който игра в Република Южна Африка през 2010 година, твърди селекционерът на тима Отмар Хицфелд.

Той добави, че сместа от младост, креативност и здрава защита могат да помогнат на швейцарците много по време на Мондиал 2014.

"Нашата революция започна през 2011 година, когато в отбора започнаха да играят много млади момчета. Имаме много силна генерация от млади футболисти, но също така и няколко много опитни, които все още не са възрастни. В този ред на мисли, Швейцария има по-добра смесица от разнородни играчи, отколкото на световното първенство през 2010 година", обясни Хицфелд по време на пресконференция в бразилската столица.

"Все още сме много добре организирани в защита, но в атака добавихме много креативност. Убеден съм в силите на отбора и смятам, че имаме големи шансове да достигнем до осминафиналите. Трябва да реализираме мечтите ни, а моята е класиране сред най-добрите 16. Тогава ще мечтаем за повече", добави той.