Хамилтън пак скочи на Верстапен: Не си топ пилот

снимка: twitter.com

Световният шампион Люис Хамилтън за пореден път нападна младата звезда на Ред Бул Макс Верстапен. Това се случи след Гран При на Китай, в което холандецът блъсна Себастиан Фетел от Ферари и бе наказан с 10 секунди. Това обаче не му попречи да завърши 5-и, оставяйки немеца на 9-а позиция. Люис пък приключи 4-и, малко пред Макс.

"Наистина вече се притеснявам, че доближавайки Верстапен, ще се ударим. В Китай видях как той и Фетел бяха с обърнати болиди към мен и едва успях да се размина без да се ударя в тях. След това гледах повторенията и според мен атаката на Макс срещу Фетел не е като на топ пилот. Накрая получи десет секунди наказание, с което потърпевшият Себастиан, който загуби няколко позиции заради удара от Верстапен, остана зад него, а това е абсурдно", заяви потресеният Хамилтън.

На състезанието в Бахрейн 20-годишният Верстапен пък се блъсна в самия пилот на Мерцедес, като напрежението между двамата ескалира. 4-кратният световен първенец вече не приема Макс за млад пилот и се изнервя на всяка негова грешка. Според Хамилтън, пилотът на Ред Бул трябва да кара много по-добре предвид записания брой състезания.

"Признавам, че накрая аз спечелих от тази ситуация, понеже изоставането ми в класирането щеше да е по-голямо, ако не беше завъртял Себастиан, но това не може да продължава по този начин състезание след състезание. Той натрупа вече доста опит и извиненията, че е много млад, вече не вървят", нападна световният шампион 20-годишния холандец.