Хамилтън остава концентриран в битката за титлата

снимка: БТА/AP

Британският световен шампион от Формула 1Люис Хамилтън не се чувства облекчен от това, че вече той е новият водач при полотите след победата си в Гран при на Сингапур. След техническите проблеми на неговия съотборник от Мерцедес Нико Розберг, Хамилтън излезе начело само с 3 точки във временното класиране.

Този резултат предвещава битката за титлата при пилотите да се реши буквално в последните състезания. Въпреки положителното развитие на нещата в полза на Хамилтън в последните надпревари, той остава напълно концентриран върху следващите кръгове.

„Може би си мислите, че сега мога да си отдъхна, след като съм лидер, но това не е така. През цялата година трябваше да скъсявам разликата между нас до този момент. Това обаче не означава нищо. Дойдох тук с нагласата да победя Нико и това, че той отпадна само ми помогна. В следващите състезания обаче, аз излизам с единствената идея да завърша пред него“, коментира Люис.

Хамилтън постигна 2 победи в последните 2 състезания, но според него това не му дава никакво преимущество.

„Това, че записах няколко поредни добри резултата не ми дава предимство. Всичко може да се промени за секудни. Вижте Нико. Той ме водеше, имаше добра серия и в следващия момент отпадна поради технически проблем и изгуби преднината си. Трябва да се мисли състезание за състезание.“

„Не знаеш какво може да следва. Радвам се, че отново съм там където трябва и съм на върха на възможностите си – печелейки квалификации и Гран при-та. Искам да се уверя, че следващите 5 състезания ще са най-добрите в живота ми, дори никога повече да не карам толкова добре“, завърши той.