Хамилтън бе по-добрият, призна Розберг

снимка: БТА/AP

Нико Розберг демонстрира джентълменство и призна, че съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън е спечелил заслужено световната титла във Формула 1 за 2014 година.

Днес Хамилтън спечели състезанието в Абу Даби и завоюва втора шампионска корона в кариерата си, като именно Розберг бе неговият единствен конкурент за трофея.

През годината отношенията между двамата съотборници стигнаха дъното в някои моменти, но след състезанието в Абу Даби Нико Розберг призна, че британецът е заслужавал най-много световната титла.

"Разочарован съм, защото имах добър шанс днес. Не се получи, но в крайна сметка моите проблеми нямаха значение, защото Люис така или иначе спечели състезанието", заяви Розберг след изпълненото с проблеми за него състезание в Емирството.

"Люис заслужаваше да спечели световната титла. Той бе малко по-добър през годината и успехът му е заслужен. Люис бе най-добрият пилот на стартовата решетка, като битката между нас бе страхотна. Това е причината, поради която обичам да се състезавам. Битката ни бе много интензивна, но и фантастична в същото време. Да разполагаме с толкова силни болиди е просто невероятно", добави германецът.