Халеп с първа титла от Шлема след здрава битка срещу Стивънс

Симона Халеп най-после счупи каръка на финали от Шлема. Румънката триумфира на Ролан Гарос след победа над Слоун Стивънс с 2-1 сета (3:6, 6:4 и 6:1) в над двучаов екшън. Балканската тенисистка бе доста неуверена и нервна в първия сет. Американката пък играеше сигурно от основната линия и с един пробив затвори сета след 6:3 в своя полза. Халеп опитваше всичко и в началото на втората част, но изостана с пробив и 0:2. 

Точно, когато не се виждаше как Стивънс ще изпусне успеха - Халеп се прероди. Тя почна да играе по-агресивно и да излиза често на мрежата. Слоун явно се поумори и това доведе до чести непредизвикани грешки. Така втория сет отиде на сметката на Симона, която изравни след 6:4.

В решителния сет в Париж на корта имаше само една състезателка. Това беше Симона Халеп, която доминираше и концентрирано и уверено поведе с 5:0 гейма. После Стивънс взе гейм, но нямаше сили за нещо повече. Така румънката спечели и зарадва доста свои сънародници на трибуните и милиони в северната ни съседка.

Халеп не можеше да повярва, че най-сетне взе трофей от Шлема и след последната точка в срещата хвърли ракетата си и погледна с благодарност към небето.