Гришо ги почва на Ролан Гарос в неделя

Григор Димитров стартира участието си на тазгодишния Ролан Гарос в неделя. Все още обаче не е ясно на кой корт и в колко часа ще започне двубоят на българина.

Той обаче ще е една от атракциите на първия ден и вероятно ще намери място в програмата на един от двата най-големи корта в Париж. Гришо се изправя срещу Виктор Троицки в откриващия си мач.

„Четвърти поставен съм, което означава, че всичко е в ръцете ми. Трябва да си фокусиран върху това, което трябва да свършиш в дадения момент, върху мачовете, да мислиш двубой за двубой. Това е най-важното. В ранните кръгове има много тенисисти, които поддържат много добро ниво. Трябва да си готов за всичко.“

След обнадеждаващото начало на клей сезона, българинът влезе в неприятна серия, която ще се надява да прекъсне в Париж:

„Последните няколко седмици не се развиха точно по начина, по който исках или очаквах. В момент е важно да се концентрирам над всеки следващ опонент. Основният ми приоритет е първия ми мач, нека започнем от там и да се надявам да премине успешно“, каза Гришо.

Световният номер 5 все още не е постигал забележителни успехи на Ролан Гарос:

„Иска ми се да можех да ви кажа защо се получава така. Досега никога не съм откривал точния начин на игра тук. Изпитвах затруднения в ранните кръгове, не играех на нивото, на което исках. Но това е най-хубавото – че винаги можеш да опиташ отново. Не само през следващата година, но и още през следващата седмица. Мисля, че това е едно от най-хубавите неща в тениса“, позитивен е българинът.

„Просто очаквам с нетърпение да изляза на корта и отново да играя. Винаги съм развълнуван, когато дойда тук. Винаги идвам по-рано, за да се подготвя добре. Ще дам всичко от себе си на последното събитие на клей за този сезон“, обеща Димитров.

Вчера дъжд развали плановете на българина. Той трябваше да тренира следобед, но условията не позволиха. Очаква се времето в Париж да бъде фактор по време на целия турнир от старта му в неделя.