Григор в София: Рамото ме боли, тенисът не е спринт, а маратон

снимка: sportal.bg

Родна ракета №1 Григор Димитров даде първата си пресконференция у нас за 2018 година. Хасковлията се беше барнал със стилно сако и бе много искрен:

“Имах само една седмица почивка през изминалата година. Направих правилните неща през сезона. Нещата вървят добре към момента. Започнах да навлизам във форма на Australian Open, но се изморих много…”, обясни Гришо в София. И добави:

“Не съм видял кой ще играе в София още. Винаги гледам мач за мач. Винаги искам повече от себе си и съм максималист. Тялото понякога дава сигнали, че е пренатоварено. Вчера бях на преглед в Монако. Не се чувствах добре. Рамото ме болеше. Никога не искам да играя турнир, когато не съм на 100%. Очаквам резултатите ми от докторите в Монако да дойдат тези дни и да съм готов за турнира в София”.

“Рамото ми е доста преуморено. Имах болки в последните 3 мача. Не можеш срещу тялото си да вървиш. Гледам да се възстановя максимално. Не се усещам добре и ще си дам почивка през следващите няколко дни. Скоро ще знам повече. Продължаваме напред. Тенисът е маратон, не спринт!”, разкри Григор.