Григор: Само на 26 съм, но се уча как да си почивам

снимка: twitter.com

Григор Димитров даде ексклузивно интервю преди старта на първия "Мастърс" за годината в Индиън Уелс. Първата ни ракета никога не е преминавала трети кръг на надпреварата, като миналата година загуби в тази фаза от Джак Сок. Сега обаче българинът е мотивиран да стигне по-напред в турнира. Той говори за сезона досега и за най-важното, което е успял да научи през 2017 година. 

"Тялото ми започна да свиква. Вече съм по-постоянен, не бих казал, че съм в мир със себе си, само на 26 съм. Това е война. Шегата настрана, в такава позиция съм, че мога да давам максимума както на корта, така и извън него. Когато съм на игрището, искам да се докарам до предела, същото е и във фитнеса", заяви българинът пред официалния сайт на АТР, цитиран от tenniskafe.com.

"Започнах предсезонната си подготовка рано. Целта ми беше да се справя добре в Австралия. Резултатът е добър, но не е това, на което се надявах. Мисля, че трябва да продължа в същия дух. Изглежда всичко е на верен път", заяви Димитров.

"Обичам напрежението. Напрежението при 5-5, 30-30 на корта е хубаво, обичам го. Винаги искам още и още. Хората около мен понякога трябва да ме успокояват. Едно от най-важите неща, които научих през 2017 г. е как да си почивам. Все още не съм достатъчно добър в това, но работя по въпроса", сподели световният номер 4.