Григор: Нямам нужда от почивка, отивам да тренирам в залата!

Световният номер 4 Григор Димитров сподели, че въобще не мисли за почивка, след като отпадна още в първи кръг на турнира от сериите АТР 500 в Дубай. Българинът се прости с участието си в емирството след загуба от тунизиеца Малек Джазири с 6-4, 5-7, 4-6. Първата ни ракета заяви, че забравя веднага загубата и се настройва бързо за участие в следващата поред надпревара. 

"Не смятам да си вземам почивка. Съвсем наскоро имах такава. Най-хубавото нещо е да изиграеш максимално бързо следващия мач. В случая това означава до седмица или две. Смятам, че това е позитивното след загуба. Ще продължа със същото отношения към тренировките - отивам в залата и тренирам. Разбира се, не е лесно, когато си загубил. Това бе първото ми поражение в първи кръг от доста време насам.

Няма никакъв смисъл да падам духом и да се съжалявам. Смятам, че имах добро начало на новия сезон. Сега е моментът да натисна сериозно. Вярвам, че ще бъда готов. Въпреки поражението считам, че можех да заиграя по-силно с всеки изминал мач, ако бях продължил напред. Проблемът е, че всеки един откриващ двубой е тежък. Няма значение, че някои от водещите тенисисти отсъстват, защото всеки е готов да даде максимума, за да спечели”, сподели Григор пред медиите в Дубай. 

Следващият турнир, в който Димитров ще участва, е "Мастърс"-а в Индиън Уелс, който стартира на 8 март.

"Честно казано, всяка седмица е ново предизвикателство. А аз имам нужда от нови точки и още много неща. В началото на годината знам, че ми предстои поредният старт и ново начало. Не гледам на ситуацията по различен начин. Поне при мен е така. Във всеки един момент се опитвам да бъда положително настроен. В живота непрекъснато има върхове и спадове, предполагам, че повечето хора ще се съгласят с мен. Точно по тази причина не искам да бъда нито прекалено високо, нито прекалено ниско.

В началото на сезона си поставих различни цели, започнах с различна настройка в главата. А всъщност нещата са същите. След всеки турнир се опитвам да си направя равносметка за начина, по който съм се представил. Търся каквото мога да направя по-добре на следващия. И така седмица след седмица. Но никога не знаеш какво може да ти се случи. Възможно е да се контузиш, да се разболееш. И тогава веднага трябва да правиш промени в плановете си в движение, защото сезонът е натоварен", заяви Григор Димитров.