Григор: На Laver Cup говорехме за неща извън тениса

Григор Димитров спечели първи трофей през годината, след като бе част от звездния Отбор на Европа в Laver Cup, който победи Отбора на света. Първата ни ракета призна колко привилегирован се чувства от това, че е имал шанса да бъде в един екип с някои от най-добрите тенисисти и разказа, че надпреварата е сплотила много колектива.

„Да съм в такъв отбор бе истинска привилегия. Ние бяхме дефиниция на думата „отбор“.  Това не се вижда толкова често“, сподели Григор.

„Говорехме си за неща извън тениса, беше невероятно. Всички (б.а от отбора) разбират от тенис и е лесно да се говори за това, но не е толкова лесно да се говори за лични неща. Тази седмица ни сближи много – това е отборен дух.“

Атмосферата в митичния United Center бе фантастична през целия турнир, а препълнените трибуни допълнително вдъхновяваха играчите на корта.

„Без подкрепата на феновете и спонсорите, нямаше как да го има този турнир. Чувствам се благословен и благодарен за всичко, което постигнахме като отбор. Беше привилегия, тази седмица остава в историята.“