Григор: Като за първи мач добре, но далеч от нивото, което искам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на първия турнир от сериите "Мастърс" за сезона.

Негова жертва на старта стана холандецът Робин Хаасе, а следващото препятствие на пътя на шампиона от Акапулко е добре познато - не по-малко добре представящият се през този сезон латвиец Ернест Гулбис, с когото Гришо ще играе на трети пореден турнир.

След победата си над Хаасе Димитров даде интервю за официалния сайт на ATP, в което българинът говори за мача, както и за прясно спечелената втора титла в Акапулко.

22-годишният талант от Хасково сподели, че е бил изненадан от сериозната промяна в условията за игра в Индиън Уелс в сравнение с тези Мексико.

Григор каза, че е доволен от успеха си на старта на Мастърса, но добави, че голямата му цел е постоянно да се усъвършенства и е можел да се представи и по-добре срещу Хаасе, но се надява играта му да се подобрява в течение на турнира.

- Някои от топ тенисистите срещнаха сериозни трудности в първите си мачове в Индиън Уелс. При теб май не беше така?

- Определено не беше лесно да се играе в тези условия. Идвам от Акапулко, където влажността на въздуха е много голяма, което правеше настилката по-бавна. Тук всичко е напълно различно - самата атмосфера, кортовете, дори и топките. Разбирам защо някои от играчите са изпитвали проблеми. Всичко зависи от подготовката на всеки един тенисист.

- Доволен ли си от играта си днес?

- Щастлив съм, че победих, но мисля, че бях далеч от нивото, на което исках да бъда в първия си мач. Успях да остана спокоен, чувствах се добре физически и като цяло се получи добър мач като за началото на турнира. Надявам се, че ще се справя по-добре в следващия кръг.

- Този сезон започна страхотно за теб, постигна серия от страхотни успехи, а също така имаше и няколко добри мача, които не успя да спечелиш. Смяташ ли титлата в Акапулко е следващата ти стъпка напред в ATP тура?

- Определено титлата в Акапулко е нещо, което ми даде голяма увереност. Това бе голям успех за мен и екипа ми, но сега продължаваме да работим. Освен титлите разбира се, голямата ми цел е да развивам играта си, за да ставам още по-добър на корта. Все още обаче има много работа за вършене, за да се случи това.

- Роджър Рашийд ли е главната причина за успехите ти или вече започваш да навлизаш в пика на кариерата си?

- Според мен добрите резултати се дължат на работата на целия ми екип. Освен това, което се случва на тренировки и в официални мачове - има много други неща, за които някой трябва да се грижи.