Матс Виландер: Григор Димитров ще става все по-добър

Първата ракета на България Григор Димитров може да подобри още играта си в предстоящите месеци до края на 2014 година, заяви бившият шведски тенисист и настоящ телевизионен анализатор Матс Виландер.

"Григор има сърце и много иска да подобри играта си. Ще работи усилено, за да постигне тази цел. Димитров иска да бъде най-добрият тенисист на света. Целите му се ясни", заяви Виландер.

Според него младите трябва да се учат от волята за победа на Рафаел Надал и Роджър Федерер.

"Най-доброто за един млад тенисист е да гледа Роджър Федерер или Рафаел Надал. Двамата се борят за всяка една точка, когато играят един срещу друг", добави носителят на 7 титли от Големия шлем

Матс Виландер сподели и мнението си, че изненадващият финал на Откритото първенство на САЩ по тенис между Марин Чилич и Кеи Нишикори може да сложи край на цяла една ера в спорта, но Роджър Федерер все още има сили да играе на високо ниво.

"Смятам, че той ще бъде един от тези, които играят най-дълго. Наистина е така. Роджър е удивителен. Волята му да играе и да се конкурира с другите е невероятна.

Роджър печелеше толкова лесно, че всички ние забравихме, че той е и боец, който дава всичко от себе си. Показва, че има сърце и е готов на всичко, за да победи.

Федерер е един от най-великите за всички времена, защото притежава голямо сърце и голям дух. Понякога точно това е разликата между добрите и великите спортисти", коментира 50-годишният швед, цитиран от БТА.