Григор Димитров: Миналия сезон заспах, този се събудих и не ме мързи!

снимка: Инстаграм

Добрите тенисисти трябва да бъдат подготвени за всичко, което може да се случи по време на мач, това прозрение получи Григор Димитров след победата над Дуди Села в мач от първия кръг на турнира за мъже в Делрей Бийч.

Плейбоят, който даде интервю за официалния уебсайт на надпреварата, надигра своя съперник от Израел с 6:4, 6:2, като мачът се забави с над 4 часа заради силните ветрове и дъждът, изсипал се над корта в минутите преди началото.

"Времето беше прекрасно, когато се събудих сутринта, но вятърът внезапно задуха силно преди началото на мача. Просто трябва винаги да бъдеш подготвен, защото по време на двубой може да се случи всичко. Аз бях пределно концентриран, защото Дуди е опитен тенисист. Освен това, един от недостатъците на играта с една ръка е контролът над удара при подобни ветровити условия", каза той.

Димитров се бори за завръщане в челната десетка на световната ранглиста след разочароващ сезон 2014. В момента българинът е на 28-о място в класацията на АТП, но самият той признава, че може да извлече и положителен опит от миналата година.

"Доволен съм от миналия сезон. Подобни моменти са като сигнал за пробуждане както на корта, така и извън него. Разбрах какво трябва да направя, разбрах и че трябва да работя малко повече. Научих много от миналия сезон и този го започнах по-добре, така че съм щастлив и се наслаждавам на тениса отново. Радвам се на излизането ми на корта дори по време на тренировки и се старая да мисля позитивно", добави българинът.