Григор: Чудесна седмица, пробвах нова позиция на корта

Григор Димитров започна турнира в Женева от квалификациите, като записа два успеха, но отпадна в първи кръг на основната схема от Федерико Делбонис. Въпреки разочарованието от новата ранна загуба, при това дошла след обрат и категорична победа в първия сет срещу Делбовин, според Димитров седмицата е била много добра за него. 

"През тази седмица се фокусирахме върху различни неща около мен. Не толкова върху резултатите. Опитвам нови неща, различна позиция на корта, различни разновидности на играта и просто се опитвам да си наложа друг игрови план. Трябва да призная, че първият сет беше доста добър", коментира Димитров след двубоя.

"Бях много, много щастлив от начина, по който успях да го затворя. През втория и третия сет определено не успях да правя същото, което през първия", призна той.

"За мен, честно казано, това е позитив. Седмицата беше чудесна. Тренирах всеки един ден и нямах нито един ден почивка. Имам какво да взема предвид за "Ролан Гарос" и отивам там, за да се опитам да постигна по-добри резултати", добави българинът.