Грешки за Северна Ирландия и Румъния (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Отборът на Северна Ирландия не можа да постигне исторически успех още днес с подсигуряване на класиране за първи път на голям футболен форум. Британците имаха шанса да си заслужят място на Европейското първенство с евентуален успех като домакин на Унгария в осмия кръг на квалификациите, но стигнаха само до равенство 1:1.

Северна Ирландия въпреки това продължава да бъде на първо място в Група F със 17 точки – 1 повече от Румъния, която по идентичен начин не можа да постигне победа в домакинство от кръга, само че на последния в таблицата Гърция (равенство 0:0).

Унгария остана далеч по-доволна от равенството на Острова, макар да допусна изравнително попадение едва в добавеното време на срещата, защото събра 13 точки и запазва третото си място.

Четвъртият в класирането Финландия имаше най-леката задача да играе с Фарьорски о-ви, които победи с 1:0 и събра 10 точки, докато съперникът им има 6, а Гърция е последна с 3.

Въпреки че се очакваше Северна Ирландия да постигне историческия успех пред собствена публика още в 8-ия кръг, Гузмикс даде аванс на Унгария в 74-ата минута и попари домакините. Предвкусвайки победата, която щеше да ги изравни със съперника, унгарците допуснаха нелепо разконцентриране в самия край на срещата.

В 93-ата минута след подаване на МакГин Лафърти успя да се разпише за 1:1 и да донесе ценна точка за Северна Ирландия, които вече 10 минути играеха с човек по-малко след изгонването на Беърд.


All Goals and Highlights - Northern Ireland 1-1...by soccerhub365