Гонзо изригна: Мачкат ни, не може Левски да е спонсор на БФС

Спортният директор и старши треньор на Левски Георги Иванов - Гонзо скочи на БФС след наказанието да не води “сините” в мача с Литекс през уикенда.

Гонзо получи наказанието си заради навлизане на терена по време на визитата на Ботев (Пловдив), но това, което притеснява “синята” легенда, е, че според него се наблюдава тенденциозност в действията на футболната ни централа срещу Левски.

Бившият нападател поясни, че в конкретния случай санкцията му е напълно уместна, но даде да се разбере, че Дисциплинарната комисия към БФС мери с двоен аршин, след като за подобни провинения не са наказани други хора. Гонзо даде примери с Фабио Ешпиньо, който показа среден пръст по време на мача с ЦСКА, както и треньорите на “червените”, които нахлуха на терена, плюс Росен Колев от Ботев (Пд), който дърпаше флагчето на страничния съдия.

Георги Иванов сподели и че не е доволен от назначението на Ивайло Стоянов за главен съдия на двубоя с Литекс и  не пропусна да се заяде с ЦСКА, визирайки, че Левски не е отбор, на който “се угажда”.

"Тук са намесени личностни интереси, знаете кои хора са в БФС. Приемам своето наказание от Дисциплинарната комисия, но ми е интересно, защо не са разгледали и други случаи. Треньорите на ЦСКА също влязоха на терена в мача срещу Литекс", коментира Георги Иванов пред медиите при откриване на паметна плоча на първия стадион на Левски в софийското метро.

"Не разгледаха и случая с Ешпиньо от Лудогорец, а не знам дали се знае, че един от защитниците на Ботев Пловдив дърпаше флага на страничния съдия. Не знам защо е разгледан само моя случай.

Защо се мачка Левски, питайте президента на БФС и хората от комисиите. Левски не може да е спонсор на БФС. Само ще кажа, че Левски е готов да воюва с всеки клуб", отсече Гонзо.

"Да, притеснява ме назначението на Ивайло Стоянов. Силно се надявам да отсъди нещата както са в реалност, а не след мача пак да коментираме съдийски грешки и кой отбор е бил ощетен. Ние не сме като един отбор, който постоянно плаче от съдиите, сменят му се дати и им се угажда", завърши Георги Иванов.