Гьонов с потресаващи обвинения към ЦСКА-София (ВИДЕО)

Може ли дружество, което няма как да вземе какъвто и да е заем от банка, да получи имоти от държавата на стойност над 73 милиона лева? Въпросите, които трябва сериозно да разтревожат цялото общество, зададе изпълнителният директор на ЦСКА Добрин Гьонов. Той беше гост в предаването „Спорт в обектива“ на Канал 3.

Той още веднъж подчерта, че конкурсът за "Българска армия" и "Панчарево" е направен така, че облагодетелства един кандидат – Литекс, а е дискриминационен спрямо ЦСКА.

Той се обърна към спортния министър Красен Кралев с документи, които са достъпни за всеки българин в Търговския регистър. Дружеството, настанило се на „Армията“, има 5 милиона лева загуби към началото на миналата година. Към тях се добавя и загубата от близо 2,6 милиона за 2016 г. Така към 31 декември, 2016 година Литекс има отрицателен собствен капитал в размер на 1 063 000 лв.

Сериозните банки в България дори не се занимават с подобни фирми, тъй като собственият капитал е ключов индикатор за здравето на една компания.

Добрин Гьонов призова чрез ефира на Канал 3 министър Кралев да се запознае и с доклада на общинския съветник от Ловеч д-р Георги Митев. Дружеството, управляващо спортната база в града, е на загуба от 6 милиона. С 51 процента там са точно хората, които управляват и футболния клуб, фаворизиран за базите на ЦСКА. Документи по темата също са достъпни за всеки.

Иначе изпълнителният директор на ЦСКА гарантира още веднъж, че юристи търсят всички правни форми и клубът ни не се отказва от участие в конкурса за базите.Едва като втори вариант по темата се предвижда построяването на нов, най-модерен в България стадион. Вече е набелязано място в покрайнините на София.