Голямата звезда на NCAA ще участва в драфта

Центърът на Канзас Джоел Ембийд ще играе в НБА през следващия сезон. Това разкриха медиите в САЩ преди минути, а официално до дни играчът ще свика пресконференция, на която ще обяви решението си.

Канзас отпадна изненадващо рано от надпреварата в NCAAB (колежанското първенство по баскетбол на САЩ), а самият играч призна, че може би ще остане още една година в Канзас, но по всичко изглежда е променил решението си.

През сезона 213-сантиметровият център беше считан за бъдещия №1 в драфта, след като за средно 23 минути на терена записа 11.2 точки, 8.1 борби и 2.6 чадъра на двубой, но контузия му попречи да покаже уменията си през последните месец и половина.

Ембийд има проблеми с гърба, като се нуждае от почивка от поне 12 седмици, което може да навреди на това на коя позиция ще бъде избран в драфта, но в САЩ са убедени, че той едва ли ще изпадне от топ 3.

Именно заради контузията си той е решил да се включи в драфта през тази година и да си осигури първи професионален договор в НБА.

В скоро време се очаква и други звезди от NCAA да обявят кандидатурите си за драфта, като основни претенденти за №1 са Андрю Уигинс, Джабари Паркър и Джулиъс Рандъл.