Година по-късно - "дълга и тежка битка" пред Михаел Шумахер

снимка: Guliver/Getty Images

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер все още е изправен пред "дълъг и труден път", възстановявайки се от почти фаталните си наранявания, получени преди точно една година при каране на ски във френските Алпи.

Това заяви личният мениджър на Пилето - Забине Кем, която е неотлъчно до Шумахер откакто се случи зловещият инцидент в края на миналата година.

В последствие германският пилот дълго време бе в състояние на кома, преди да бъде преместен в частна клиника, а оттам - и към домашно лечение в една от къщите си.

Наскоро френски вестник съобщи, че Михаел Шумахер се радва на добър прогрес във възстановяването си, като цитиран бе бившият пилот от Формула 1 Филип Щрайф, който бе парализиран след инцидент през 1989 година.

Забине Кем обаче подходи далеч по-хладнокръвно по отношение на подобни информации, отказвайки да потвърди, че Михаел Шумахер се възстановява добре от травмите си.

"Все още се нуждаем от много време", цитирана бе Кем.

"Очаква ни дълга и трудна битка. Неговият прогрес отговаря напълно на сериозността на ситуацията. Не мога да потвърдя подобни публикации в пресата. Единствено мога да потвърдя, че нямам представа откъде г-н Щрайф се е сдобил с подобни информации. Той не е в контакт с нас и никога не е бил", уточни още мениджърът на германската легенда.