Гласен за Милан се отказа от футбола на 31

снимка: Guliver/Getty Images

Дани Агер се отказа от футбола на 31 години. Любимецът на феновете на Ливърпул оповести решението си днес, като заяви, че е загубил битката с честите контузии.

Последната година датският защитник се съзтезаваше за родния си клуб Брьонди, но поради зачестилите  травми , реши да се отегли от професионалната сцена.

191-сантиметровия гигант обяви новината в своя Twitter и изрази благодарностите си към своите фенове - "Благодаря ви за подкрепата .Всичко това бе едно невероятно изживяване.Тъжно е , но правилното решение е да спра .Горд съм с кариерата си".

Татуираният викинг бе спряган като новия защитник на италианския колос Милан, но явно е предпочел да приключи напълно с футбола , пред това да играе за потъващия гранд. В търсенето на свободни агенти , Адриано Галиани се бе спрял на бившия футболист на Ливърпул , като явно усилията му са стигнали единствено да откаже датчанина от футбола.

Даниел Агер оставя зад гърба си 232 мача за Ливърпул и 75 мача за националния отбор на Дания. Печелил е Купата на Лигата на Англия, както и Къмюнити Шийлд, два пъти носител на приза "Футболист на годината " в страната си.