Гимнастичка навря федерацията и Нешка, където слънце на огрява: За тях Европейското е по-важно от човешкия живот

Нови тежки обвинения към Федерацията по художествена гимнастика, а и към Нешка Робева бяха стоварени заради злощастната случка с прелестната гимнастичка Цвети Стоянова. Във вторник чаровницата избра да скочи от 6-ия етаж и да сложи край на живота си, макар да е само на 21 години и да има любовта на хиляди фенове. Въпреки полета от балкона - Цвети оцеля по чудо и в Пирогов се борят за живота на крехката грация, която има политравми и е на командно дишане в централна реанимация.

Анастасия Киссе, която доскоро също бе национална състезателка коментира пространно случващото се след инцидента с Цветелина Стоянова. Киссе е възмутена от ситуацията в родната гимнастика и действията на федерацията. Бившата състезателка е близо до отбора, беше и част от организационния екип по време на Световната купа в София преди няколко седмици.

Ето каква достойна позиция зае Киссе във Фейсбук:

“В шок съм от ръководството на гимнастиката... Как може някакво си Европейско първенство да бъде по-важно от човешкия живот??? Всички тези изказвания, интервюта, статии – всичко това е смешно... Цял свят се смее! Тъжно е, че получавам съобщения от други държави с думи: „Настя, а българските треньори наясно ли са какво се е случило с Цвети?“ Те просто си ходят, смеят се, снимат се, а по-добре би било да си съберат багажа и да отидат при нея!!!“ - пише на страницата си Анастасия Киссе.

„Да, наясно съм, че никой не знае как се е случило всичко и не бива да се обвинява никого, но е подло и низко как постъпва ръководството!!!“ - продължава бившата състезателка.

Анастасия Киссе споменава „велика госпожа“(вероятно Нешка Робева), чието име не посочва, но счита, че този човек не заслужава нейното уважение, защото изказванията й са подли, низки и отвратителни. „Както казва великата госпожа, която казва - давайте да затворим темата и да насочим всички усилия към момичетата и Европейското. Как не я е срам да даде такова интервю. Това е подло, низко и отвратително, това е човек, който не заслужава моето уважение. Бих искала да видя, ако това не дай Боже се случи с гимнастичка от нейния клуб, какво би станало. Главното е, че нейните гимнастички от нейния клуб са там, затова дайте да забравим за Цвети до понеделник, за да мине Европейското първенство. Долно е. Но всеки ще си плати за думите си“, коментира още възмутената Киссе.

„За съжаление, в България не съществува подкрепата един за друг, всички се опитват да излязат бели, а главното е, да не си виновен за нищо.“

„Какво е това изказване, че тя не е искала да разговаря с психолог? Намери подход, поговори спокойно. Дайте да кажем - аз ще се хвърля под влака, това е мое решение. И всички ще кажат - щом е така, добре, давай. Защото, когато аз имах проблем с психиката, моите родители, докторът, треньорът, успяха да се справят. Да, ситуацията е сложна при нея от детството, но трябва да намираш подход към децата, а ако не можеш – мястото ти не е при децата, с които не можеш да се справиш“, казва още Анастасия Киссе.

П.С. Няма нужда да ме заливате с кал, дали съм права, или не. Това са мои мисли и мнение. За мен абсолютно по-важно е животът на моето Цвети. Уверена съм на 100%, че нашата красавица ще се възстанови и ще бъде наред. Няма да позволя да я оклеветят. Молим се за нея 24 часа. Тя ще чуе нашите молитви и ще се върне при нас. Благодаря на всички за подкрепата.