Ново 20: Испански ад съсипал психиката на Цветелина Стоянова

Нова версия се появи за злощастния случай с Цветелина Стоянова. 

Тя е преживяла изключително тежко състезателна грешка в последното състезание, на което е участвала. Близки на грацията предполагат, че именно това е отключило депресията, съобщава "България днес".

Цвети направи груба грешка в съчетанието с пет ленти от Световната купа в Гуадалахара (Исп). При първото излизане на момичетата в надпреварата те получиха изключително ниската оценка за техните възможности от 17.050, което ги отпрати на четвърто място във временното класиране.

Още в началото на съчетанието Стоянова излиза с двата крака от квадрата, което се санкционира жестоко. Въпреки това тя доигра композицията, но реакцията от нетипичната за нея грешка пролича в минутите след надпреварата. Тогава Цвети седна заедно с останалите момичета на диванчето в изчакване на съдийските оценки. Докато другите момичета разговарят една с друга или слушат за какво се говори, Стоянова гледа в една посока и диша учестено. След обявяване на оценките и временната позиция от четвърто място грациите се прибират, а Цвети става последна от диванчето.

За разлика от други състезания това първо съчетание от състезанието е било изгледано отблизо и от психоложката на тима Татяна Янчева. Тя беше непосредствено до треньорката Ина Ананиева по време на изпълнението. Камерите улавят как те изглеждат разтревожени от видяното и си разменят няколко думи.

Още един интересен нюанс вероятно е спомогнал за допълнително покачване на напрежението. Грешка на организаторите забави с около 35 секунди пускането на музиката преди старта на съчетанието. В този момент момичетата не смеят да мръднат, за да не изпуснат началото на композицията. Катализаторът на напрежение вероятно е било последното нещо, което е отключило дълго трупаните вътрешни проблеми на Цвети и е спомогнало за активизиране на още по-тежки депресивни състояния. Опитната Стоянова събра своите последни сили, за да изиграе останалите три съчетания. Тимът спечели два сребърни медала на отделните уреди и завърши четвърти в крайното класиране от многобоя.