Гибона: Майната му на всеки, който не защитава България

Националният селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов-Гибона даде извънредна пресконференция, за да изложи своята гледна точка за скандала с либерото Владислав Иванов – Лимона, който си тръгна от тима в навечерието на световното след свада с треньора. Според волейболиста селекционерът го засипал с нецензурни реплики по време на контролата с Белгия в събота, след което Лимона отказал да влезе на игрището.

Ситуацията е - отборът губи в четвъртия гейм с 4-5 точки разлика и аз очаквам хората отвън да влизат в игра, а не да претупват и да си разхождат татуировките, а да влязат на максимум в тежка ситуация, разясни треьорът. Трябва да се реагира моментално, няма време да загряваме, да се раздвижим и да свърши гейма. Това отбелязах на почивката. Моите думи бяха, че така не се влиза. От пейката очаквам хората, които влязат, моментално да реагират и да помогнат на отбора да излезе от трудната ситуация. Не виждам нищо обидно в това треньорът да критикува нещо, което вижда. Не грешат само тези, които не играят, въпросът е това, което демонстрираш и начинът, по който влизаш. След почивката казах, че влизаме да се бием и да обърнем гейма.

Два пъти каза, че не иска да влиза. Да, теглих му майната и съм готов да тегля майната на всеки, който откаже да играе, изригна Пламен Константинов. И нека да съм грешен. Аз също мога да си изпусна нервите. Може да съм прекалил според него. Но ако имате представа какво е мъжки отбор, който е 3-4 месеца заедно, искам да ви кажа, че думи като „Да ти…. майката“ или „На майката ти…“ са като „Добър ден“. Ако му записвам колко пъти в последната седмица съм го чул да се псува с някой от състезателите, трябва да си водя дневник. Няма ден, в който да няма такива реплики, но в един такъв колектив те нямат тази тежест и това значение. Така е в спорта. Това е мъжки национален отбор по волейбол, не говорим за националната опера и балет, каза още Пламен Константинов и подчерта, че в тима няма други скандали.

Играчите не са ми нито приятелки, нито любовници, за да им харесва винаги това, което им казвам. Владислав Иванов е най-добрият. Проблемът е в характера му. Като го видя с киселата физиономия, с изражението на умиращия лебед... и ми призлява. Голямата трагедия на българския спорт е, че мъжете драстично намаляха за сметка на женчовците, които толкова много се харесват, че забравят основното - да играеш за родината си е чест. И ако не ти изнася, ако не ти понася - изходът е само един. Такива не ми трябват, обясни Константинов.