Гиби Искренов избягал в Америка заради лихвари и мутри

галерия:

Идолът на феновете на Левски Божидар Искренов е избягал в Америка заради натрупани борчове, твърдят близки до бившия футболист. 56-годишният Гибон затънал до гуша в дългове у нас. И по тази причина му се наложило спешно да бяга при близките си зад океана, за да се спаси от мутрите, натоварени да му вземат парите.

Говори се, че става въпрос за над 150 000 лева, натрупани от Искренов с лихвите. Покрай бягството на Гиби му се наложило да се разведе с последната си жена Кремена, за да не й се налага тя да му връща дълговете.

Искренов духна към САЩ още в края на миналата година, като първоначално намери пристан при първата си съпруга Алина. Двамата посрещнаха заедно празниците в близкия до Вашингтон град Филомонт, където тя живее още от времето, когато Гиби играеше за местния Уортхогс.

Тъй като обаче Алина не била готова да подновят връзката си, Искренов заминал за канадската столица Отава, където се установил при свой приятел.

„Все още е там, макар че пътува и до Щатите, за да се види с Алина, дъщеря си Настя и сина Георги”, сподели негов близък.

Според него в момента бившият футболист бил при първата си жена, без да е ясно дали ще остане за постоянно при нея, или ще стяга куфарите отново за Канада.

Гибона въобще нямал никакво намерение да се връща в България, тъй като тук го чакали дебеловрати събирачи на дългове, пише в-к Уикенд. Заради лошо кредитно досие пред банките, на Искренов му се налагало да взима пари от нелегални лихвари. Само че забавил плащанията, натрупал наказателни лихви и нямало начин да върне парите. Подгонен от мутрите, Гиби си събрал набързо багажа и се изнесъл към Америка.

Chas po fizichesko-Iskrenov 1.JPG