Героят Антъни Иванов пред Trans World Sport: Целта ми е стъпя на световния и олимпийски връх (ВИДЕО)

снимка: фейсбук

Антъни Иванов - това е името, което почти всеки фен на спорта у нас научи в последните часове. Плувецът ни направи фурор на световното в Унгария и накара за него да се говори в цял свят. 

У нас Антъни (вляво на снимката) до вчера не бе масово познат. Той обаче стори, така че за 1 ден се превърна в голяма звезда. Първо счупи националния рекорд на 200 метра бътерфлай, а после с феноменално плуване се класира на финала в тази дисциплина в Будапеща. Стартът е днес от 19:00 часа и ще бъде излъчен по Евроспорт.

Постиженията му се случват за сефте от 10 години насам, когато за последно България имаше свой представител във финал на световно по плуване. Преди това това стана през 1993-а, което идва да покаже колко значим е подвигът на нашето момче.

Преди у нас да се заговори за Антъни Иванов обаче чужденци вече са надушили таланта му и дори са пътували до Сандански, за да заснемат филм за тийнейджърът. Става дума заанглийска продуцентска къща Trans world sport.

Филмчето с обща дължина близо 8 минути беше заснето в Сандански през април и в него европейският вицешампион за младежи разкрива със самочувствие, че целта му е да стане олимпийски и световен първенец.

Антъни Иванов споделя, че реализацията на амбицията му минава през следването в университет в САЩ. Уверен пред камерата, разкрива какво го мотивира за победите. Говори за кумира си Майкъл Фелпс, за когото Trans world sport направи филм, когато най-титулуваният олимпиец беше на годините на Антъни.

За качествата и чертите от характера на националния рекордьор и шампион в бътерфлая говорят баща му Антон и треньорът Никола Вакареев, който е бил наставник и на двамата и прави паралел помежду им.   Любопитни кадри от филма на Trans world, наречен „Антъни Иванов – изгряващата плувна звезда от България“, са как Спортист №1 в анкетата на Viasport.bg за 2016 г.  прави тренировки на сухо.

Как възстановява и забавлява в компанията на роднини и приятели – един от тях капитанът на „Вихрен“ Венцислав Айдарски.

Дублажът на английски език е направен с леко забавяне. Така че можете да чуете прекрасно какво казват участниците във видеото.