Героите от Марица със силни думи след великия успех

Ето какво казаха треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков, мениджърът Борис Халачев и състезателката Десислава Николова след невероятния успех на отбора – преодоляването на руския Енисей (Красноярск) и класирането за груповата фаза на Шампионската лига:

Иван Петков: “Не знам какво да кажа в този момент. Не мога да намеря достатъчно силни думи да кажа какво изпитвам в момента. Истината е, че сме удовлетворени от това, което сме направили. Показахме, че все пак там, където нещо се опитва да се прави истинско, понякога се получава. Там, където нещата се правят със сърце, с душа и с професионализъм, нещата се случват. Дали е било късмет – нямам представа. Ние всички много го искахме, ние всички го вярвахме и, най-вече, ние всички бяхме подготвени за това. Колкото и важен да е късметът, ние не можем да оставим нещата само на него. Момичетата са професионалисти. Те знаеха какво искат, знаеха как да го постигнат и бяха подготвени със средства да го направят. Един такъв мач изразява напълно духа на един голям спортист.”

Борис Халачев: “Емоциите взимат превес. Честито на всички пловдивчани и честито на всички българи! Честито на всики, които са ни вярвали! Честито даже и на тези, които не са ни вярвали! Направихме нещо, което ние лично желаехме много и вярвахме, че можем да го направим, и може би вярата накрая ни помогна. Момичетата се бориха докрай. Треньорите направиха това, на което са способни. Явно указанията, които са дали, се получиха. Явно всички са си свършили работата и поздравявам целия клуб, целия град, всички...”

Десислава Николова: “Чувствам се невероятно! Още не можем да повярваме, че ги бихме и че направихме този обрат. От 0:2 да спечелим петия гейм и по такъв начин да спечелим златния направо е невероятно. Сили винаги сме имали, но може би ни дойде и вярата, че можем да го направим. Събрахме се и го направихме – заедно, целият отбор. (Към феновете:) Очакваме ви да дойдете да ни гледате в групите на Шампионската лига. Ще се постараем за вас...”