Георги Младенов изгони пияниците от националния отбор

снимка: SPORTA.BG

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Георги Младенов взе крути мерки и показа вратата на трима национали.

Става въпрос за Чавдар Костов, Павел Маринов и Александър Янев, а причината за решението на наставника е "системно нарушаване на спортния режим".

Днес Младенов даде специална пресконференция в зала "Универсиада", на която разкри, че тримата са се качили пияни при заминаването на отбора за евроквалификацията с Холандия.

На срещата с медиите присъства и президентът на федерацията Георги Глушков, който подкрепи селекционера за изгонването на Костов, Маринов и Янев.

"Националният отбор не е изтрезвител", отсече Георги Младенов.

"Освобождавам от националния отбор Чавдар Костов, Павел Маринов и Александър Янев, които системно нарушават режима. Визирам случки преди гостуванията на Черна гора и Холандия в квалификациите", разкри легендата на родния баскетбол.

"Янев не беше с отбора за тези мачове, но това не го прави по-малко виновен. Колкото до Костов и Маринов - те бяха меко казано неадекватни. Не е нормално около тях да се носят алкохолни изпарения в самолета", добави Младенов.