Георги Иванов: Мога да стигна до финал в Рио

снимка: БГНЕС

„Искам първо ръката ми да се оправи. Ако това стане и проведа нормални тренировки до Олимпиадата смятам, че при едно нормално тласкане в квалификацията, бих могъл да се преборя за финал. Там вече нищо не се знае. Моята цел е да се възстановя напълно за квалификацията.” Това заяви националният рекордьор на България в тласкане на гюле Георги Иванов, предаде репортер на БГНЕС. Иванов, който все още се възстановява от травма в тласкащата ръка, коментира пред медиите очакванията си за предстоящите Олимпийски игри в Рио де Жанейро.

„Ако не бе тази травма можех да се преборя за медал на Европейското. Просто имах малшанс да се контузия на Балканиадата и да не мога да тласкам нормално. Иначе като изключим тази контузия се чувствам много добре, намирам се в отлична форма, остава само да се оправи ръката и всичко ще бъде наред”, сподели Иванов.

Финалът на Олимпиадата ще се затвори на 20,10 метра, това според мен ще е максимумът. На предните две Олимпиади, на които участвах резултатите бяха 20, 02 и около 20 метра. Така че според мен 20,10 ще е максимумът.”

Иванов коментира и факта, че неговият треньор Борис Воденичаров няма да пътува с него за Рио. „Това ме притеснява доста, защото той е бил до мен в състезанията, на които съм постигал най-големите си успехи. Винаги сме били заедно, неведнъж е пътувал с мен по турнири. Наистина е тежко, че за трети пореден път на Олимпиада няма да е до мен, но явно от федерацията са преценили така. Не мога да ги съдя, но съм обиден от факта, че за трета Олимпиада аз съм без треньор, а хора, които не правят абсолютно нищо са с треньорите си. Не искам да коментирам повече”, завърши родният атлет.