Галин Иванов прави състава на ЦСКА по-български

снимка: cska.bg

Новият старши треньор на ЦСКА Галин Иванов може да използва далеч повече български футболисти още в дебютния си мач начело на „червените“ в сравнение с предшественика си Стойчо Младенов.

Още с обявяването на групата за дербито с Лудогорец в Разград Иванов индикира, че не е доволен от представянето на повечето чуждестранни футболисти и хора като Якуб Дивиш, Фортеш и Марио Бъркляча изобщо не пътуват за двубоя с лидера в А група.

Защитата може да бъде почти изцяло изградена от българи – Александър Тунчев е твърд титуляр, но вместо Кристиян Супусепа, Марин Оршулич или Денис Причиненко, може да играе в тандем с Пламен Крачунов, който не е помирисвал терен от срещите със Зимбру.

Венцислав Василев също може да бъде използван в средата на ариегарда, което би предположило включване на Апостол Попов като десен бек, докато на левия фланг на отбраната ще е Тончи Кукоч.

Борис Галчев със сигурност ще замести контузения Маркиньос в средата на терена, а Иван Стоянов може да дебютира с червената фланелка този сезон след дълго лекуване на травма – крилото ще се включи на мястото на разочароващия през 2015-та година Тони Силва.

Галин Иванов е повикал в групата за мача и юношата Петър Витанов, а Валентин Илиев пътува за Разград единствено и само за да допринесе за добрата атмосфера преди дербито с Лудогорец.