Галиани разкри трансферните планове на Милан

снимка: Guliver/Getty Images

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани обясни трансферните планове на отбора при официалното представяне на новите попълнения Алекс, Жереми Менес, Микеланджело Албертаци и Микаел Агаци.

Галиани даде повече яснота около бъдещето на Алесандро Матри, Робиньо и Андреа Петаня.

„Алесандро Матри официално се присъедини към Дженоа под наем. Петаня има различни претенции. Робиньо иска да играе в Мейджър Лийг Сокър, преговаряме за него с отбора на Орландо. Те го искат, но сме далеч от сделка.

Имаме 10 бранители, така че няма да има нови попълнения в защита. Имаме 7 нападатели. Ще вземем нов, ако някой от старите си тръгне. Алекс е страхотен футболист, опитахме се да го вземем още преди да се присъедини към Челси. Агаци идва с благословията на своя приятел Абиати. Няма да има конфликт между тях.

Взехме Албертаци като юноша от Болоня, сега се завръща при нас след няколко сезона с Верона. Той е универсален защитник. Менес е абсолютен талант, следим го от много време,“ каза Галиани на пресконференцията в Каса Милан.

Засега малките разходи за играчи през това лято контрастират с големите трансферни суми, плащани от „росонерите“ в последните години. От четирите нови попълнения единствено за Албертаци са дадени 500 хиляди евро.