Футболната лига с важни уточнения за финала за Купата и билетите

Инвазия от около 25 000 пловдивчани в София се очаква за финала за Купата на България идната сряда. Сметката е проста, защото до днес са продадени около 17 000 пропуска, а още 3 дни касите и онлайн продажбите ще работят. Информацията от БПФЛ, че до момента са закупени над 16 000 билета значи, че на Националния стадион ще има около 20 000 фенове на Ботев и 5000 на Локомотив. Бултрасите към момента са разграбили 12 000, а "черно-белите" - около 4000. Има обаче и куп журналисти, гости и официални лица, които ще са в ложите на стадиона. Очаква се бум на търсене на билети утре и във вторник, когато е последният ден на продажби, така че общо около 25 000 е нормална прогнозируема бройка.
ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ ФУТБОЛНАТА ЛИГА:
Уважаеми колеги,
Малко повече от 16 000 души вече закупиха своите билети за финалния мач на турнира за Купата на България.
В понеделник и вторник от 11 до 19 часа ще работи и касата пред стадион "Васил Левски" /ул. "Гурко"/, както и цялата система на Eventim в страната.
Напомняме на привържениците на футбола, че двубоят Ботев Пд - Локомотив Пд е обявен за "рисков", което означава, че в деня на мача /15 май 2019 г./ няма да се провадават билети на касите на Националния стадион. Надяваме се, че всички желаещи да посетят финала ще се възползват навреме от създадена организация за разпространение на билети.
БПФЛ изказва своята благодарност за голямата съпричастност към организацията на двубоя на ръководствата на Ботев /Пловдив/ и Локомотив /Пловдив/, Община Пловдив и Областната управа на града, СДВР и ОДМВР - Пловдив. Призоваваме привържениците на отборите към толерантно поведение в деня на мача и по време на самия финал. Нека всеки подкрепи любимия си клуб с ангажираност към историческия характер на спортното събитие за град Пловдив и турнира за Купата на България.
РЪКОВОДСТВО НА БПФЛ