Фондацията на Бербатов отличи най-добрите от "Клуб 2013"

Да те награди Бербатов
снимка: БТА

Фондация "Димитър Бербатов" отличи най-добрите от "Клуб 2013" на "Успелите деца на България", съобщиха от организацията.

Целта на годишните награди е да се отдаде дължимото на децата, спечелили със своя талант и труд призови отличия на различни конкурси през изтеклата година и да се стимулира тяхното развитие.

"Гордея се с тези деца и се радвам, че тази година повече хора ще имат възможност да ги видят и също да се гордеят с тях", е казал Димитър Бербатов.

Почетните статуетки за лауреат в област "Изкуства" са били връчени на пианистите Тереза Тодорова от Русе за група I-IV клас, Николай Маринов от Пловдив за V-VIII клас и Велимир Кьосев от София за IX-XII клас, както и на балерината Филипа Фотева за българските училища в чужбина.

Наградите в област "Наука" са получили математикът Мартин Копчев от Габрово /I-IV клас/, Евгени Кайряков - математика и информатика, от Пловдив /V-VIII клас/ и математикът Нгуен Чи Зунг от София /IX-XII клас/.

Победителите в област "Спорт" в съответните възрасти са плувецът Дениел Нанков от Варна, тенисистът Адриан Андреев от София и Георгия Кадоглу - плуване от Варна. В категория "Благотворителна дейност" наградата е получил 12-годишният Давид Мавродиев от София за работата си в подкрепа на деца с аутизъм.

В развлекателната част на церемонията са се включили деца от "Клуб 2013 г." Вече седма година фондация "Димитър Бербатов" работи е подкрепа на младите таланти на България. Основната й мисия е да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света, пише в съобщението.