Флойд обърна палачинката: Няма да се бия с японеца

Непобеденият в 50 профи боксови мача Флойд Мейуедър опроверга уж сигурното инфо за битката между него и Теншин Насукава. Вижте какво написа боксьорът в социалните мрежи:

„Отново съм в Щатите след дълго и разочароващо пътуване до Токио. Вече имам време да съобщя на феновете си и на медиите за анонсираното събитие на 31 декември. Първо, всички трябва да сте наясно, че аз Флойд Мейуедър – никога не съм се съгласявал на на официален двубой с Теншин Насукава.

Истината е, че аз никога не бях чувал за него (с цялото ми уважение) преди пътешествието ми до Япония. Попитаха ме дали искам да участвам в 9-минутен мач (3 рунда) срещу опонент от „Rizen Fighting Federation“.

Бях информиран от Брент Джонсън, че това ще бъде „частно шоу“ само за забавление, пред малка група хора – срещу много солидна сума. Никога не сме говорили за официален двубой с файт карта или пък телевизии. Когато се появихме на пресконференцията, аз и отборът ми бяхме тотално озадачени от посоката, към която отиваха разговорите. Трябваше да спрем това веднага.

Искам да се извиня на феновете си за заблуждаващата информация, която беше анонсирана по време на тази пресконференция. Изобщо не се бях съгласявал на подобно нещо, уговорката беше само за шоу.

Аз съм пенсиониран боксьор, който глобално получава безпрецедентни суми за изяви, участия и малки частни мачове“, написа Мейуедър.